Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнения за биалетки Frap?
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• Само "as metal" !!!

Comment

• Колеги за да не пускам отделна тема имам някои неща от QV ако на някой му трябма нещо да ми пише.

Пружини, рейка, нови главини (задни), задни дискове и апарати, казанче за вода, километраж, задни амортисьори ииии пластмасов всмукател от 1.4
        sigpic
        33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
        Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Колеги със 146 в обилни дъждове и вашите коли ли стават подводници, мойта днес стана ужас направо...

Comment

• Не знам за 46-ците, но 45 се държи добре. Какво разбираш под "подводница"?
            145, 1.6 boxer
            156, 2.4 JTD - ex
            Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
              Не знам за 46-ците, но 45 се държи добре. Какво разбираш под "подводница"?
              Силно запотяване на всички джамци, без пуснат климатик, при силен валеж.

Comment

• Пускаш автоматично да духа на жамеците и нямаш грижи. Друго решение не съм успял да намеря
                sigpic
                33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Колеги, има ли други крушки за таблото освен тези 6-7 отзад за уредите на 145/6?

Comment

• Тия за подсветката се виждат/достъпват отзад. Индикаторните са светодиоди, като на по старите идикаторът за "липса на зареждане"(акомулаторчето) е също лампа. Лампи за посветка има и зад врътките на климатичната система, една има в пепелникът и една над него. В бутоните и копчелъците разни са светодиоди.
                    п.п. Индикаторът за дълги светлини също е лампа и се сменя отзад, без разглобяване на самото табло.
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 10:44.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Мойта е 95-та и не ми свети километража и оборотомера 0-4000 и бензиномера 1/2-1.

Comment

• Една или две лампички са дали фира. Развиваш двата винта на декоративното панелче пред таблото с уредите. Освобождаваш щипките е долният му край, изтегляш внимателно назад. Таблото се държи на четири болта, мисля бяха с шестостен 4мм, развиваш и издърпваш таблото леко назад. Уверяваш се че колата не е "на контакт", изваждаш щекерите и таблото е в ръцете ти. Докато щекерите не бъдат върнати по местата им НЕ ДАВАШ "на контакт".
                        Крушките излизат с леко завъртане, сменяй всичките, ако не искаш след някой и друг ден да повтаряш операцията.
                        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                          Една или две лампички са дали фира. Развиваш двата винта на декоративното панелче пред таблото с уредите. Освобождаваш щипките е долният му край, изтегляш внимателно назад. Таблото се държи на четири болта, мисля бяха с шестостен 4мм, развиваш и издърпваш таблото леко назад. Уверяваш се че колата не е "на контакт", изваждаш щекерите и таблото е в ръцете ти. Докато щекерите не бъдат върнати по местата им НЕ ДАВАШ "на контакт".
                          Крушките излизат с леко завъртане, сменяй всичките, ако не искаш след някой и друг ден да повтаряш операцията.
                          Благодаря за изчерпателния отговор, всичко направих, но смених само 2 и както каза повторих работата.. утре тряя да взема още 2 ...

П.С.

От каква марка/модел става изпускателен колектор за twin spark, по-добър от моментния, харесах си от 155 8в. Какво е нужно за да се монтира?

Comment

• Скоро ще сменям термостат, възможностите са: 80, 83, 88 градуса температура на отваряне. Колко е най-повходящата температура за нашия климат, аз си мисля за 80, защото лятото става топличко. Моля за съвет.

Comment

• Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                              Скоро ще сменям термостат, възможностите са: 80, 83, 88 градуса температура на отваряне. Колко е най-повходящата температура за нашия климат, аз си мисля за 80, защото лятото става топличко. Моля за съвет.
                              Това термостат за Алфа ли е или некоя тЮнинг жаджа набита в маркуча
                              Fiat Punto 1.4GT 1996
                              Hyundai Tucson 2.0 2007
                              Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                                Това термостат за Алфа ли е или некоя тЮнинг жаджа набита в маркуча
                                Не не, целия тройник: Хела-80, Гейтс-83, Бер-88, Гейтс-88.

Излъгах се миналата година да спестя 30-40лв и купих някъв вернет.. и сега на 70 градуса вече е отворил и познай дали загрява над 70 градуса и разхода дали ми е под 13..

Comment

Working...
                                X